testetetetetetetet
Er kan wondpijn optreden. Zorg daarom dat u pijnstillers in huis heeft.
Vraag zo nodig advies aan de tandarts die de tanden trekt!
Na het trekken van de tanden zal uw kaak veel veranderen. De prothese zal regelmatig aangepast moeten worden om de pasvorm te verbeteren. De eerste prothese (noodprothese) zal echter nooit een optimale pasvorm hebben. Dit komt doordat de kaak verandert en het tandvlees nog zeer gevoelig is. Ga regelmatig bij uw behandelaar op controle en laat de noodprothese tijdig, binnen anderhalf jaar, vervangen voor de definitieve prothese.
Let er wel op dat alle vergoedingen voor een volledig kunstgebit onder het eigen risico vallen!
In veel gevallen is er zo weinig kaakbot dat een aanpassing aan de prothese of een nieuwe prothese weinig verbetering zal geven. Implantaten bieden in de meeste gevallen een oplossing. De behandeling is nagenoeg pijnloos en het herstel gaat snel. Er worden kleine schroefjes (implantaten) in de kaak geplaatst en hierop wordt het nieuwe gebit vastgeklikt. Hierdoor beweegt het gebit niet meer in de mond, waardoor de problemen vrijwel direct verholpen zijn.
Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, al geldt voor een goed resultaat wel een aantal voorwaarden. Zo moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren. Bovendien is het van belang dat uw kaakbot, uw tandvlees en uiteraard uzelf gezond bent.
Verder moet u bereid zijn de implantaten en de implantaatprothese (klikgebit) die daarop bevestigd wordt, goed te reinigen. Ook moet u met de implantaten en de prothese jaarlijks op controle.
Tot slot: roken en overmatig alcoholgebruik kunnen een nadelige invloed op het succes van de behandeling hebben.
De tandprotheticus en de implantoloog binnen onze praktijk werken op het gebied van de implantologie nauw samen. Ze verwijzen naar elkaar en hebben duidelijke onderlinge afspraken over de uit te voeren behandeling.
IMPLANTOLOGIE
In onze praktijk kunt u rechtstreeks, zonder verwijzing, terecht voor het plaatsen van implantaten. Implantaten worden in onze praktijk geplaatst.
De behandeling duurt ongeveer 30 minuten, is nagenoeg pijnloos en het herstel gaat snel. Na een plaatselijke verdoving worden de implantaten in de kaak geplaatst. Na een ingroeifase wordt op deze implantaten het nieuwe gebit vastgeklikt. Hierdoor beweegt het gebit niet meer door de mond, waardoor de meeste problemen vrijwel direct verholpen zijn.
Prothese jaarlijks laten controleren
Na enkele jaren van tandeloosheid zal de kaak slinken, dit is een natuurlijk proces. De kaak slinkt verder en verder en de gebitsprothese heeft steeds minder houvast. Hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe meer kans er is op pijnplekken. Daarbij is het ook zo dat hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe sneller de kaak zal slinken. Daarom is het belangrijk een prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Na verloop van tijd zal de prothese aangepast moeten worden aan de veranderde kaak.
De gemiddelde gebitsprothese zal tussen de vijf á acht jaar vervangen moeten worden.
Dit voorkomt:
• overmatig slinken van de kaak
• pijnklachten aan het tandvlees
• kaakgewrichtsklachten
Behandelplan volledige prothese
De tandprotheticus voert bij u een mondonderzoek uit waarna hij met u het behandelplan en de daarbij behorende kosten zal bespreken. Als u instemt met het behandelplan dan worden er afspraken gemaakt voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden uw specifieke wensen ten aanzien van de volledige prothese met u besproken.
De tandprotheticus verzorgt, voor de meeste gecontracteerde zorgverzekeraars, voor u bovendien de financiële afhandeling met uw zorgverzekeraar. U hoeft, bij de meeste zorgverzekeraars, dus niet eerst alles zelf te betalen.
Veel behandelingen, waaronder een reparatie van de prothese en een rebasing (opvulling), worden 90% vergoed uit uw basisverzekering. Verder geldt een wettelijk bepaalde eigen bijdrage. De voorwaarden hiervoor kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.
Indien u meer specifieke informatie wenst over vergoedingen kunt u een afspraak maken.
Eigen bijdrage implantaatprothese
De eigen bijdrage bij een implantaatprothese is wettelijk bepaald. Bij een normale indicatie, dit geldt voor de meeste prothesedragers, is de eigen bijdrage vastgesteld op 17% van de kosten voor een implantaat gedragen onder prothese in combinatie met een gewone boven prothese. De eigen bijdrage voor alléén een onder prothese op implantaten is 10% van de kosten. Voor alléén een boven prothese op implantaten geldt een eigen bijdrage van 8%. Dit geldt voor iedere zorgverzekeraar in heel Nederland. Het kan echter zo zijn dat u vanuit een aanvullende verzekering een hogere vergoeding krijgt. Zelfs tot 100%. Voor een implantaatbehandeling moet door de tandarts-implantoloog een aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar ingediend worden. Het tarief hiervoor is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het soort behandeling.
Eigen bijdrage volledige gebitsprothese
Voor de volledige gebitsprothese geldt een vergoeding van 75% van de kosten. Deze vergoeding komt bij iedere zorgverzekeraar uit de basisverzekering. Het bedrag kan per zorgverzekeraar verschillend zijn. Vanuit een aanvullende verzekering kan het zijn dat u deze eigen bijdrage nog voor een deel of zelfs volledig vergoed krijgt